19. august 2016

Det var i første omgang et forsikringskrav, der fik Arla-virksomheden AKAFA til at intensivere overvågningen af fabrikkens hovedindgang. Den nye overvågningsløsning blev leveret af CBRE Intego, som ligeledes stod bag, da systemet blev udvidet til at dække produktionen. Resultatet er et nemt og hurtigt overblik, som sparer ressourcer flere steder på fabrikken.

 

Da Arla-fabrikken AKAFA i Svenstrup blev pålagt at etablere overvågning ved indgangen, var der brug for en leverandør, som kunne handle hurtigt. ”Vi tog kontakt til CBRE Intego, som på få dage præsenterede os for en demo samt et overslag, som vi kunne forholde os til”, fortæller Christian Andreasen, teamleder hos AKAFA.

 

Komplet løsning

Ved etableringen af den nye løsning blev fabrikkens eksisterende kameraer udskiftet, og den aldrende server blev opgraderet til en ny med større kapacitet. ”Der er tale om en kombinationsløsning, som både indeholder traditionel overvågning og produktionsovervågning. Det nye system er nemt at udvide og kan håndtere langt flere kameraer, så AKAFA fremadrettet kan øge antallet, hvis behovet opstår”, forklarer Lasse Nielsen, som er servicetekniker hos CBRE Intego.

 

Skærme gav sidegevinst

Oprindeligt var formålet med overvågningen at få kontrol over, hvem der kommer ind og ud af fabrikkens indgangsport. Da produktionen er i drift hele døgnet året rundt, skal det således være muligt for både ansatte, leverandører og samarbejdspartnere at tilgå fabrikken. ”Når der bliver ringet på porten, kan 'Indvejningen' og 'Spray 3', som er et af vores produktionstårne, nu se på skærmene, hvem der står derude. Det betyder, at de kan reagere på henvendelsen uden at skulle forlade en arbejdssituation, og det sparer tid”, fortæller Christian Andreasen.

 

Ekstra øjne i produktionen

Det var netop tilfredsheden med den nye løsning, der førte til ønsket om også at udnytte skærmene i produktionsøjemed. Således tog AKAFA igen kontakt til CBRE Intego for at udvide løsningen med flere kameraer og skærme. ”Vi har været rigtig godt tilfredse med overvågningen i indgangsporten, og derfor var det oplagt at tage kontakt til CBRE Intego igen. Ud over service og kvalitet har også løsningens udvidelsesmuligheder været et væsentligt parameter, da vi valgte leverandør”, forklarer Peter Winther-Sørensen, IT-tekniker hos AKAFA, og fortsætter: ”Nu overvåger vi også et kælderområde og to produktionsbånd, som er besværlige at komme til. Operatørerne har fået langt bedre overblik over de pågældende områder, og det har givet mulighed for at reagere hurtigere ved fejl. Der er ingen tvivl om, at vi vil kontakte CBRE Intego igen, hvis vi får brug for yderligere overvågning”.

Vil du gerne holde dig opdateret på vores cases?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyeste kundecases og nyheder direkte i din indbakke.