10. oktober 2016

Siden starten af 2016 har TADAA! tilbudt abonnementsbaserede delebilsordninger til bl.a. boligforeninger, boligselskaber og andre fællesskaber rundt omkring i Danmark. Og i samarbejde med E.ON sørger CBRE Intego for, at der er strøm på de el-drevne biler.

 

TADAA! er en el-delebilsordning til boligforeninger og øvrige afgrænsede fælleskaber, som tilbyder billøse beboere i en boligforening, andelsforening eller landsby bedre mulighed for at komme rundt – og uden de udgifter og det besvær, der følger med at være bilejer. Og med det billigste abonnement kører man for kun 17 kr. i timen. Men det er ikke kun beboerne, der har glæde af delebilerne:

 

”Vores delebiler gør det muligt for eksempelvis boligforeninger at reducere behovet for p-pladser, og den kan samtidig også gøre det nemmere for boligforeninger, andelsforeninger eller små landsbyer i yderområderne at fastholde beboere, fordi de bliver mere mobile – uden at de behøver at investere i en bil”, forklarer senior forretningsudvikler Anker Hedegaard fra TADAA!

 

Med TADAA! kan beboere med lejlighedsvise behov for bilkørsel således få abonnementsbaseret adgang til boligforeningens el-biler. Når de har behov for bilen, booker de den blot via den tilhørende app og indtaster, hvor langt de skal køre, og hvor længe de skal bruge bilen. Efter brug parkeres bilen ved den samme GPS-station med nøglen og ladestikket i. Appen beregner selv, hvor længe bilen skal bruge på ladning, før den er klar til næste bruger.

Ekspertise og optimale løsninger

Mens TADAA! sælger konceptet og leverer bilerne, leverer E.ON ladestanderne – og CBRE Intego sørger for at installere, teste og idriftsætte ladestanderne samt levere service og vedligehold.

Og Anker Hedegaard er meget positiv over for samarbejdet med CBRE Intego:

 

”CBRE Integos folk er eksperter på området og har en bred kontaktflade til netselskaber over hele landet. Vi ved, at de gør deres arbejde rigtigt fra starten af, og det er en kæmpe tryghed for os, fordi vi dermed undgår unødvendige forsinkelser og kan lancere til tiden.”

 

CBRE Intego har stor erfaring med installation, test, idriftsætning og service samt vedligehold af ladestandere til elbiler. CBRE Intego har stået for opbygningen af alle Teslas Supercharger-stationer i Danmark, og siden 2010 har CBRE Intego samarbejdet med netop E.ON og har i den forbindelse stået for installation, test og idriftsætning af mere end 800 ladestandere. Og E.ONs tætte samarbejde og positive erfaring med CBRE Intego var da også udslagsgivende for, at TADAA! valgte CBRE Intego som fast samarbejdspartner til installation, test og idriftsætning af deres ladestandere over hele landet.

”E.ON var meget positive omkring deres samarbejde med CBRE Intego, så det faldt os helt naturligt at vælge dem,” lyder det fra Anker Hedegaard. Og med CBRE Intego til at løse det el-tekniske arbejde ved vi, at vi får det lavet optimalt og til de rigtige priser,” lyder det fra Anker Hedegaard.

 

Fleksibel samarbejdspartner

Michael Poulsen har siden 2010 været projektleder på CBRE Integos opgaver i forbindelse med el-biler og ladestandere, og han er en af TADAA!’s faste kontaktpersoner hos CBRE Intego, som tager sig af alle deres henvendelser vedrørende nye projekter og eventuelle behov for service på de eksisterende.

 

”Når TADAA! starter et nyt projekt op, er jeg med ude for at besigtige lokationen, så vi finder den mest optimale placering af ladestanderne i forhold til synlighed, og hvor det er nemmest og billigst at trække strøm. Efterfølgende sørger vores montør for selve etableringen”, fortæller Michael Poulsen og tilføjer:

 

”Vores samarbejdspartnere får altid en eller måske to faste kontaktpersoner. Det giver en mere effektiv arbejdsgang for begge parter, og det mindsker spildtiden, at man som leder i en travl virksomhed kan minimere kontakterne i ens telefon.

 

Anker Hedegaard fra TADAA! fremhæver desuden CBRE Integos fleksibilitet som en stor fordel ved samarbejdet:

”CBRE Intego arbejder effektivt og kan tilbyde os den fleksibilitet, vi har brug for. Når vi starter et nyt projekt op, kan det f.eks. godt være besværligt at finde et tidspunkt at mødes på, når både direktører, varmemestre, installatører og bestyrelsesformænd skal være med. Men der har CBRE Intego været meget fleksible til at møde ind, selvom det måske har været efter klokken 16.”

 

Delebiler til sønderjysk landsby

Siden det første TADAA!-projekt blev udrullet i Solbjerg i april 2016, er der kommet flere til, så der pt. er omkring ti TADAA!-projekter fordelt over hele landet – i enten boligforeninger, andelsforeninger eller bofællesskaber. Senest er konceptet nået til den lille landsby Fynshav på Als, hvor TADAA! leverer to el-delebiler, og CBRE Intego sørger for, at ladestanderne ved den lokale Dagli’Brugsen er installeret, så bilerne er klar til brug, når projektet startet op den 1. oktober som en del af EU-projektet ProjectZero.

 

Og Anker Hedegaard fra TADAA! ser frem til et langt og med tiden endnu større samarbejde med CBRE Intego:

”Vores målsætning er at sende yderligere 120 biler på vejene om året i år og næste år. Og derefter endnu flere.”