16. december 2016

CBRE Intego er i gang med at udrulle Teslas danske netværk af ladestandere – de såkaldte Superchargers. De første tre ladestationer er allerede etableret, og state-of-the-art Supercharger-teknologi sikrer, at Teslas mange nye kunder kan oplade bilen 80 % på bare 30 minutter.

 

El-biler fra den succesfulde amerikanske bilproducent Tesla er for alvor ved at blive synlige i gadebilledet i Danmark. Det er særligt den elegante og højpotente Tesla Model S, der er blevet populær, og Tesla sætter nu fart på opbygningen af den danske infrastruktur af ladestandere. Det sker i samarbejde med CBRE Intego, der er valgt som installationspartner.

Verdens hurtigste ladestandere

“CBRE Intego er valgt som totalleverandør på opbygning af netværket af ladestandere i Danmark. Det er en spændende og udfordrende opgave, hvor vi skal implementere Teslas nye og banebrydende Supercharger-teknologi”, forklarer afdelingschef Bo Østergaard fra CBRE Intego og fortsætter:

 

“Den enkelte stander skal kunne levere 135kW DC, og resultatet er verdens hurtigste ladestandere, hvor bilen kan oplades 80 % på bare en halv time.”

CBRE Intego har allerede etableret de tre første ladestationer i Danmark. Det er sket i Randers, Middelfart og Hjørring, og snart kommer også den første station på Sjælland. Alle stationer har otte standere og er placeret tæt ved motor- og indfaldsveje. Opladningen er gratis for Tesla-bilejerne, og det tager kun 20 minutter at oplade en Tesla Model S fra 0 % til 50 % eller 30 minutter at opnå 80 % opladning.

 

Leverandør med markedskendskab

Hos Tesla er man meget tilfredse med den foreløbige udrulning: “Vi har valgt CBRE Intego som installationspartner, fordi CBRE Intego er en leverandør, der arbejder fleksibelt og målrettet og ikke mindst leverer til tiden. Samtidig er det vigtigt for os at have en samarbejdspartner, der har et indgående kendskab til det danske marked, og som kan være med til at udvikle nye, innovative løsninger”, pointerer Esben Pedersen fra Tesla Danmark.

Det er endnu uvist, hvor mange stationer der skal etableres i Danmark. Tesla har i øjeblikket godt 30 stationer i hele Europa, men ikke mindst i Norge, hvor Tesla er blevet en storsællert, er der en kraftig udbygning i gang. Det betyder, at det allerede inden for 6-12 måneder vil være muligt at køre fra Nordnorge til Sydfrankrig i en el-bil.

Vil du vide mere omkring vores kompetencer inden for e-mobility?

Læs mere her eller kontakt en af vores dygtige medarbejdere for en uforpligtende snak omkring, hvilke grønne løsninger vi kan tilbyde dig.