9. august 2018

På Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland i Brande arbejdes der hårdt på at gøre fabrikkens nye produktion klar til kartoffelsæsonstart i august. I den forbindelse har man allieret sig med CBRE Intego, der i øjeblikket har 30 medarbejdere tilknyttet projektet.

 

Hos Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland, AKM, har man store vækstambitioner, og i disse år er man i fuld gang med blandt andet at optimere og udvide virksomhedens fabrik i Brande, så målsætningerne kan indfries.

Tilbage i 2011 producerede AKM i Brande cirka 40.000 tons kartoffelmel. Sidste år var det tal steget til 70.000, og næste år forventer man en produktion på hele 80.000 tons, og det kan fabrikkens eksisterende produktion ikke levere.

 

"Siden EU-kvoterne for kartoffelmelsproduktion blev ophævet tilbage i 2011, er vi vækstet hvert år, og vores eksisterende produktion kan simpelthen ikke længere følge med. Førhen konkurrerede vi desuden meget med avlere i Holland og Tyskland, men fordi deres kartofler er yderst velegnede til pommes frites, som har opnået voldsom popularitet især i Asien, er der opstået et hul i markedet. Og det hul vil vi gerne være med til at fylde ud," fortæller AKM’s direktør, Jørgen Bæk.

 

AKM igangsatte sidste forår en større udvidelse af fabrikkens procesanlæg, hvor man blandt andet byggede en ny indlevering. I år er turen kommet til en udvidelse af selve produktionen, og netop nu arbejdes der på højtryk for at få fabrikken klar til den nye sæson medio august. Derfor har man valgt at alliere sig med CBRE Intego i forbindelse med den store el-entreprise.

Det er afgørende med samarbejdspartnere, som er fleksible og ikke mindst til at stole på.

 

– Jørgen Bæk, Direktør for AKM

"Det er afgørende for os, at fabrikken står klar midt i august, hvor der er kartofler, ellers bliver det rigtig dyrt for os. Jo længere kartoflerne ligger, jo mere stivelse taber de, og derfor skal vi i gang med det samme for at sikre kvaliteten. Netop derfor er det afgørende med samarbejdspartnere, som er fleksible og ikke mindst til at stole på," siger Jørgen Bæk.

 

CBRE Intego har gennem de sidste mange år været engageret i AKM som servicepartner og var sidste år også med til at opføre den nye indlevering. Netop nu har virksomheden hele 30 medarbejdere tilknyttet produktionsudvidelsen, hvor man arbejder med alt fra kabeltrækning og tavlemontage til maskininstallationer.

 

"Vi har den store fordel, at vi kan trække på medarbejdere fra flere af vores mange afdelinger, så vi altid kan håndtere perioder med spidsbelastning og store projekter som dette. P.t. har vi cirka fem mand beskæftiget på selve bygningsdelen, mens resten er i fuld gang med maskininstallationer. Næsten alle maskiner udskiftes med nye, og selve grundinstallationens samlede effekt fordobles fra 13 MW til hele 26 MW, forklarer serviceleder i CBRE Intego," Theis Kylkjær, der har sit udgangspunkt i CBRE Integos afdeling i Herning.

 

Den igangværende produktionsudvidelse tæller en ny stivelsesfabrik, en ny inddamper, en ny bunker samt et helt ny maskinindlæg i de eksisterende bygninger, og CBRE Intego har ansvaret for alle bygningsinstallationerne.