9. april 2019

CBRE Intego har netop afsluttet installationen af den sidste af foreløbigt fem danske Lynladestationer i samarbejde med Circle K og kæden IONITY, der er et joint venture mellem Volkswagen Group, BMW, Daimler og Ford.

 

De fem nye ladestationer, der er installeret på fem udvalgte Circle K-stationer, er en del af IONITYs mål om at binde den europæiske elbilinfrastruktur sammen via 400 lynladere på tværs af Europa. Lynladerne skiller sig blandt andet ud ved at kunne lade helt op til 350kW, hvilket er mere end syv gange kraftigere end de almindelige ladestandere:

 

"Vores mission er, at det skal være nemt og hurtigt at oplade sin elbil på tværs af Europa gennem et stort netværk af de bedste ladestandere på kontinentet, der er åbne for alle elbiler, og ikke kun operatørernes egne. Vi tror på, at vi ved at stille infrastrukturen til rådighed kan bidrage til at sætte endnu mere skub i omstillingen fra benzin- og dieselbiler til elbiler, siger IONITYs direktør for region Norden," Jan Haugen Ihle og fortsætter:

 

"Til et så ambitiøst projekt er det vigtigt med gode samarbejdspartnere med den rette erfaring i de enkelte lande. Her er CBRE Intego et godt eksempel. Vi har været meget tilfredse med deres indsats, fleksibilitet og høje faglighed. Alt er blevet leveret, som det skulle og ikke mindst til rette tid."

Den komplette løsning med installation og service

De fem danske byer, der har fået installeret op til seks lynladere, hvor CBRE Intego har stået for al installation, er:

  • Aabenraa
  • Nørager
  • Nyborg
  • Skanderborg
  • Fredericia

"Vi har stået for alt lige fra el-entreprise, rørnedlægning, kabeltræk, installation, belysning, idriftsættelse i samarbejde med hardwareleverandøren og ikke mindst tests. Det særlige ved IONITYs lynladere er den høje effekt på 350kW, og for at garantere, at stationerne er klar til fremtiden, benyttes der væskekølede ladekabler i udstyret for at undgå overophedning," fortæller projektleder i CBRE Intego

 

Forspring på en grønnere transport

CBRE Intego har installeret, testet og idriftsat flere end 2500 ladestandere siden 2012, og ifølge adm. direktør Jens Frost Mikkelsen kommer den udvikling til at gå endnu stærkere de kommende år:

 

"Skal vi i Danmark leve op til 2030-målet om en million elbiler på de danske veje, vil det kræve en velfungerende infrastruktur, og vi satser på at komme til at spille en afgørende rolle både i forhold til udbygning med installation af nye ladestandere og ikke mindst løbende vedligehold, så vi giver Danmark et forspring på en fremtid med en mere bæredygtig og klimavenlig transport."

 

Ionity forventer at være i mål med de 400 europæiske ladestationer i 2020.