9. juli 2019

Energinet stod over for en kompleks opgave med at skulle totalrenovere deres kontrolrum, hvor det danske el-transmissionsnet styres fra. CBRE Intego fik til opgave at stå for den el-tekniske del vedrørende pultmontage og etablering af installationer i et midlertidigt kontrolrum.

 

CBRE Integos medarbejder, Admir Halilovic, servicetekniker og fast mand hos Energinet de sidste 12 år, blev kontaktet med det samme. Årsagen var klar: ”Vi ville have Admir på opgaven, fordi han ved nøjagtigt hvad vi vil have og kender huset så godt” fortæller KontrolCenter ELs gruppeleder hos Energinet, Johannes Dalegaard Guldbæk.

 

En opgave, der kræver tillid

I Erritsø ligger Energinets kontrolrum, som styrer transmissionsnettet i Danmark. Det er selvsagt ikke et sted, hvor alle har adgang og et rum, hvor det er vigtigt at have fuldstændigt styr på, hvad der er op og ned, når man begynder at røre ved installationerne. Da kontrolrummet skulle renoveres lavede man et midlertidigt setup og flyttede al udstyr én etage ned, hvor medarbejderne skulle sidde i 2-3 måneder. Admir stod for afmontering af el, flytning af inventar samt opstilling af både inventar og elinstallationer i det midlertidige kontrolrum.

 

Eftersom det ikke var muligt at finde passende pulte til vagterne konkluderede Energinet, at det bedre kunne betale sig at designe og lave disse selv. Admirs rolle var i denne sammenhæng at rådgive Energinet, så de nye pulte var fremtidssikret med udvidelsesmuligheder.

 

Fleksibilitet der imponerer

Admir havde ansvaret for den el-tekniske del ved pultmontagen, men Johannes tilføjer: ”Foruden at have styr på el-delen, var Admir vores altmuligmand og der var nærmest ikke den ting han ikke lavede i forbindelse med projektet”. Til slut skulle det nye kontrolrum installeres på kun én uge. ”Energinet var meget positive over vi havde mulighed for at opjustere bemandingen med 5-6 mand, da det var nødvendigt for at holde os inden for tidsrammen” fortæller Admir.

 

Til daglig er fleksibilitet også et af de ord der karakteriserer Admirs daglige gang hos Energinet. ”Admir har i tidernes løb haft mange forskellige opgaver, og påtager sig altid gerne nye med forfriskende gåpåmod” bemærker Johannes. Blandt andet har Admir hjulpet med at bygge tavler og køre rundt til højspændingsstationer i hele landet, hvor han samler data i opsamlingsskabene og dermed sørger for vedligeholdelse af Energinets datacenter.

 

Samarbejdet fortsætter

For 12 år siden blev Admir sendt afsted til Energinet på en opgave, der skulle vare et par uger. Her 12 år senere er Admir stadig at finde hos Energinet, selvom der står CBRE Intego på trøjen. Opgaverne har været mange og forskellige sidenhen, men den røde tråd er det gode samarbejde. ”Admir er altid effektiv og ved, hvad han skal gå i gang med. Samtidig ved han lige præcis hvor og til hvem han skal henvende sig, hvis han har spørgsmål” uddyber Johannes og fortsætter:

 

”Admir er en god mand og vi er meget glade for samarbejdet”. Ligeledes trives Admir med sin daglige gang hos Energinet og ingen parter har planer om, at denne ordning skal ændres for nuværende.