20. september 2017

Fiberselskabet Nord Energi Fibernet har indgået en fireårig samarbejdsaftale med CBRE Intego. Aftalen omfatter bredbåndstilslutning af godt 30.000 nordjyske husstande.

 

Udrulningen af fibernettet, der muliggør lynhurtige og stabile bredbåndsforbindelser, har været i fuld gang i Nordjylland de sidste 10 år. Senest har fiberselskabet Nord Energi Fibernet præsenteret en ambitiøs forretningsplan for det videre forløb i virksomhedens dækningsområde.

 

Hele 95 procent af hustandende i Nord Energis område skal tilbydes fiberbredbånd inden udgangen af 2020, og Nordenergi satser i den forbindelse på at tilkoble op mod 30.000 nordjyske hjem. Derfor har man indgået en aftale med CBRE Intego, der får ansvaret for de mange kundetilslutninger.

 

"Efterspørgslen efter fiberbredbånd stiger og stiger. Allerede nu taler man om, at fiberbredbånd er en lige så vigtig del af husstanden som den almindelige forsyning af eksempelvis el, vand osv., og i takt med digitaliseringen bliver det stadig mere afgørende med en stabil og hurtig bredbåndforbindelse. Derfor kommer vi til at udrulle fibernettet massivt over de kommende fire år, både på landet og i byen, og i den anledning har vi valgt at indgå en aftale med CBRE Intego om kundetilslutningerne," fortæller direktør for Nord Energi Fibernet Christian Frost Lauritsen.

 

Som underleverandør i forbindelse med kundetilslutninger bliver CBRE Intego på mange måder Nord Energi Fibernets ansigt ud af til, forklarer afdelingsleder for Nord Energi Fibernet Kent Frederiksen, og derfor var det afgørende for aftalen, at parterne i forvejen har samarbejdet ved flere lejligheder:

 

"Fleksibilitet er et nøgleord i forbindelse med valg af underleverandør, da produktionen er svingende, mens serviceniveauet og reaktionstiden overfor vores kunder til gengæld skal være i top. Vi har samarbejdet med CBRE Intego i flere år, og vi ved derfor, at de besidder de rette egenskaber, og derfor var valget af dem til denne opgave helt naturligt. Med en fireårig aftale får begge parter arbejdsro, så vi kan koncentrere os 100 procent om at opfylde vores målsætning," siger Kent Frederiksen.

Tidligere har CBRE Intego og Nord Energi Fibernets samarbejde omfattet cirka 4.000 årlige kundeinstallationer.

Tidligere har CBRE Intego og Nord Energi Fibernets samarbejde omfattet cirka 4.000 årlige kundeinstallationer samt andre opgaver som eksempelvis tilslutninger af boligforeninger. Hos CBRE Intego glæder man sig over, at den meget omfattende aftale nu er faldet på plads:

 

"Vi er glade for, at Nord Energi Fibernet har valgt os til at løse den store opgave. Vi har i forvejen et godt samarbejde med gensidig respekt for hinandens forretning, og vi ser frem til, at det samarbejde nu bliver endnu større. Vi har i de seneste år intensiveret vores fokus på fiberinfrastruktur, og en aftale som denne er et udtryk for det store vækstpotentiale, som området rummer, både i forbindelse med forestående udrulninger, men også med hensyn til løbende servicering fremover," forklarer projektleder ved CBRE Intego Lars Vegger.

 

Senest har Nord Energi Fibernet indledt udrulningen på Kattegatøen Læsø, hvor CBRE Intego ligeledes assisterer med kundetilslutningerne.

 

"Tilkoblingen af et øsamfund som Læsø stiller nogle helt andre logistiske krav end på fastlandet. Selve tilslutningsdelen er den samme, men derudover skal der være styr på medarbejdertransport og indlogering samt transport af de nødvendige materialer," siger Lars Vegger, der sagtens kan forestille sig, at CBRE Intego vil være involveret i udrulningen til andre øsamfund:

 

"Vi har vist, at vi også kan håndtere den her slags opgaver, og hvis det bliver aktuelt med lignende opgaver i fremtiden, står vi klar."

 

CBRE Intego er foruden samarbejdet med Nord Energi Fibernet aktive på landsplan inden for fiberområdet, hvor man samarbejder med en lang række øvrige fiberselskaber.