4. april 2016

Dansk fødevareindustri får kamp til stregen fra lande med lavere produktionsomkostninger, men hos Tulip konkurrerer man på fødevaresikkerhed og -kvalitet. I samarbejde med CBRE Intego har fabrikken i Aalborg fået ny receptdatabase, som sikrer fuld kontrol over tilsætningerne på tre stegelinjer, mens selvstændige hakkere holder de forskellige kødtyper adskilt.

 

Tulip i Aalborg producerer stegte frikadeller, hakkebøffer og andre farsprodukter, som efterfølgende pakkes til færdigretter. Fabrikkens cirka 150 medarbejdere betjener blandt andet tre stegelinjer, som nu har fået tilført en mere brugervenlig og fremtidssikret automationsløsning.

 

Bedre receptstyring

Det er vigtigt for Tulip, at kvalitet og smag er ensartet, når forbrugerne køber det samme produkt flere gange. Derfor er den nye receptstyring i Aalborg blevet rigtig godt modtaget. ”Tidligere blev de forskellige tilsætninger håndteret manuelt af operatøren, men nu foregår det automatisk. Det giver os sikkerhed for, at de rigtige ingredienser er kommet i farsen, idet operatøren kvitterer for doseringen step by step via et kontrolpanel. Samtidig har vi tilkøbt et system, hvor recepten er fuldstændig fastlåst. Når den er afsluttet, er vores instruktion med ingrediensdosering, optimal hakke- og miksetid mv. overholdt”, forklarer Peter Winther, teknisk chef hos Tulip Aalborg. Receptdatabasen kan kun opdateres af den ansvarshavende, så når en ny produktion sættes i gang, kalder systemet automatisk den opdaterede opskrift frem.

 

Flere hakkere på 3 uger

De forskellige farstyper blev oprindeligt produceret på én fælles hakkegruppe, som var tilknyttet alle tre stegelinjer. I samarbejde med CBRE Intego fik fabrikken hen over tre uger installeret et nyt set-up med 100% adskillelse af de forskellige farstyper. ”De tre nye hakkere har hjulpet os til en endnu bedre fødevarehåndtering”, fortæller Peter Winther og fortsætter: ”Projektet var opbygget i etaper og blev gennemført uden for normal arbejdstid. CBRE Intego har i den forbindelse være meget fleksible, så vi har undgået at lukke produktionen ned under implementeringen”.

 

Et udvidet samarbejde

Fabrikken producerer fem dage om ugen i to skift, men produktionshensyn er noget, man er vant til hos CBRE Intego: ”Alle kabler blev trukket og alt andet forberedt, så vi kunne gennemføre ændringen af selve udstyret på hver produktionslinje under de allerede planlagte weekendstop”, fortæller Lars Gustafson, afdelingsleder hos CBRE Intego. Og baggrunden for valget af CBRE Intego som automationspartner er også centreret omkring viden og erfaring. ”Vi har en koncernaftale med CBRE Intego på det el-tekniske område, og derfor var det nærliggende at trække på deres ekspertise inden for automation”, fortæller Peter Winther og fortsætter: ”Det er nemt at påstå, at man har en 24/7 serviceordning, men hos CBRE Intego er det en realitet. Vi har fået service både tidligt og sent, og det har i høj grad fremmet processen omkring implementeringen”.