29. april 2019

I stedet for at have sin egen el-tekniske afdeling har Spæncoms Aalborg-afdeling valgt at indgå en samarbejdsaftale med CBRE Intego, der har overtaget al vedligehold. Det sikrer Spæncom øget fleksibilitet og udviklingsmuligheder.

 

Spæncom, som er leverandør af betonelementer til byggebranchen, startede samarbejdet med CBRE Intego på baggrund af et ønske om at drive den el-tekniske installation. Herved frigives ressourcer, som Spæncom kan bruge mere rentabelt end på at drive en intern vedligeholdelsesafdeling.

 

Fra fuld kontrol til ekstern partner

Det kan være svært for en virksomhed at gå fra at have fuld kontrol over sin afdeling til at indgå et samarbejde, hvor en ekstern part overtager al service og vedligehold. Fabrikschef Morten A.K. Andersen havde det på samme måde:
”Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Men det er selvfølgelig svært, når man pludselig mister al kontrol og skal give ansvaret til en ekstern part. En tæt dialog med CBRE Intego har dog gjort processen smertefri. CBRE Intego har endda ansat to svende og en lærling fra vores tidligere afdeling."

 

Fleksibiliteten betyder meget

Noget af det, Spæncom finder særligt tiltrækkende ved samarbejdsaftalen, er den øgede fleksibilitet. CBRE Intego tilpasser nemlig hele tiden medarbejderantal i forhold til mængden af opgaver. Derudover står CBRE Intego altid klar med kvalificeret arbejdskraft til de opgaver, der kræver specifikke certificeringer eller særlig know-how.

Derfor kan Spæncom reducere sine udgifter til både uddannelse og mandskabstimer. Tidligere var afdelingen bemandet næsten døgnet rundt i tilfælde af nedbrud. Men med CBRE Intego som partner, er der kun behov for bemanding i den primære driftstid, da CBRE Intego kan sende folk hele døgnet rundt, hvis krævende situationer skulle opstå. Herudover sikrer CBRE Integos løbende vedligeholdelsesprocedure mindst mulig nedetid.

 

En partner med fremtid

Foruden at benytte CBRE Intego til el-teknisk assistance, kan Morten allerede se mange flere muligheder i samarbejdet.
”Jeg tror på et langvarigt samarbejde, fordi CBRE Intego er en partner med fremtid, hvor vi på sigt kan drage nytte af at have en partner med stor kompetencebredde inden for el, mekanik og automation. Det sikrer, vi kan udvikle os og foretage et teknologiløft i virksomheden”, udtaler Morten.