24. april 2019

Som et led i MAKEEN Energy's flytning til Vestas’ kæmpedomicil og tidligere hovedkontor i Randers, gennemgår bygningen netop nu en større el-teknisk renovering og energioptimering.

 

Siden december har 4-6 af CBRE Integos elektrikere arbejdet på højtryk for at gøre huset House of MAKEEN Energy klar, så de 125 nye kontorpladser kan blive taget i brug. Bygningen har nemlig ligget øde hen i 5-6 år, og har derfor haft brug for en el-teknisk overhaling:

 

”De gamle installationer var energitunge og langt fra optimale. Derfor var vi på udkig efter en partner med brede el-tekniske kompetencer til at hjælpe os i mål med optimeringsarbejdet. Vi vil nemlig lave et energihus, hvor virksomhederne, der lejer sig ind, deler vores grønne værdisæt,” siger Morten Winther, Head of Group Installation and HSSE hos MAKEEN Energy.

“CBRE Intego har den ekspertise, der kræves for at rådgive om, hvordan bygningens installationer lever op til gældende lovkrav.

 

– Morten Winther, Head of Group Installation and HSSE hos MAKEEN Energy.

Optimeringsarbejdet er fortsat i gang

Tommy Lauridsen, CBRE Integos el-tekniske serviceleder i Randers, står i spidsen for samarbejdet. For ham er målsætningen klar: ”Vi vil gerne give vores kunder et konkurrencedygtigt forspring til fremtiden. Derfor har vi implementeret grønne løsninger, som blandt andet dækker over IHC – Intelligent House Concept – som sikrer intelligent styring af bygningens LED-belysning.”

 

MAKEEN Energy har løbende en dialog med CBRE Intego om, hvordan man kan optimere bygningens installationer yderligere. Her siger Morten supplerende: ”Det næste, vi skal se på, er optimering af ventilationen – og det er jo bare ét af de tiltag, der også kan sænke strømforbruget.”

 

Serviceaftalen med CBRE Intego sikrer, at husets 16000 kvm er klar til de nye lejere. Derfor arbejder teamet med alt fra optimering af styringen til lagerets porte samt auditoriets lærred og gardiner, service af brandtekniske installationer, styring af ventilation- og varmeanlæg samt optimering af fiber- og datanetværket. Alt optimeringsarbejdet har til hensigt at sikre optimal indretning af bygningens lager og 125 kontorpladser set med el-tekniske øjne.

 

”CBRE Intego har den ekspertise, der kræves for at rådgive om, hvordan bygningens installationer lever op til gældende lovkrav. Det blev vi nemlig opmærksomme på undervejs, ikke var tilfældet,” afslutter Morten.