11. november 2019

HB Trapper A/S, som er en af Danmarks førende producenter af trapper, altaner, gelændere og stålkonstruktioner, har for nyligt opført en 1000 m2 administrationsbygning i stål og glas, tegnet af prestigearkitekten Bjarke Ingels Group / BIG. Foruden en særpræget konstruktion og et moderne udseende, indeholder bygningen mange fremtidssikrede tiltag.

 

Projektets hovedfokus har været at skabe et godt arbejdsmiljø og samtidig vise hvem HB Trapper er, gennem husets forskellige løsninger. Bygningen består af ét stort rum, som indeholder ”en landsby af bokse” i forskellige temaer og materialevalg. Foruden at fungere som almindelig administrationsbygning, benyttes bygningen også som et showroom, samtidig med det åbne miljø afspejler HB Trappers åbne og ærlige måde at arbejde på. Karsten Vang, direktør hos HB Trapper tager os tilbage til projektets start og forklarer:

 

”Vi kontaktede arkitektfirmaet BIG, som har været vores samarbejdspartner gennem mange år. De bevægede sig straks væk fra den originale plan, som var en renovering af den eksisterende bygning, til at bygge en helt ny administrationsbygning, der viser hvem vi er og hvad vi kan som virksomhed. Det gik hurtigt op for mig, at resultatet ville ende med at blive ekstraordinært.”

Vinder pris for nytænkning

HB Trapper og BIG modtog for nyligt Bygningspræmieringsprisen til arkitekturens dag i Herning Kommune for den nye administrationsbygning.

 

Karsten Vang er selvsagt meget glad og udtrykker især glæden ved, at bygningen indbyder kunder og samarbejdspartnere til at kigge forbi og mærke, hvordan stål også kan give hygge, varme og veltilpashed:

 

”Det er en spændende og flot bygning at se på udefra, men det er i bygningen, at det for alvor sker og her man mærker, hvor fedt et hus det er at opholde sig i,” fortæller Karsten Vang begejstret og forklarer yderligere, hvilken storslået effekt de fem LED lysstriber a’ 75 meter stykket har, når man befinder sig i bygningen.

Fra syv lamper til en ny bygning

Første gang serviceleder Morten Vesterager Holm fra CBRE Intego Herning hørte om projektet, var igennem en telefonsamtale med værkføreren hos HB trapper, som spurgte om Morten ville komme ud for at tale om syv lamper, der skulle flyttes. Da Morten ankom til HB Trapper, stod værkføreren med et stort grin og fortalte, at det i virkeligheden handlede om ansvaret for alle el-installationer, ABA og ADK i en ny administrationsbygning. HB Trapper og CBRE Intego Herning kendte hinanden godt før projektet med administrationsbygningen, men har været igennem så meget positiv sparring og dialog undervejs, at det nærmest er blevet familie, fortæller Morten og fortsætter:

 

”Alle samarbejdspartnere har været utroligt gode til at udfordre og bakke hinanden op, hvilket har gjort det til en meget spændende proces fra start til slut. Vi har i den forbindelse været glade for, at vi har dygtige specialister hos CBRE Intego, så vi har kunnet bidrage til at indfri den samlede vision for bygningen.”

 

Til Mortens store tilfredsstillelse har CBRE Intego også formået at begejstre BIG med en løsning, hvor strømstikket ved arbejdsstationerne blev skjulte og arbejdspladsen dermed blev holdt stilren. Karsten Vang er derimod imponeret over det omvendte koncept med el-installationerne i resten af bygningen, som netop er synliggjorte – her demonstreres HB Trappers åbne og ærlige måde at arbejde på endnu engang, samtidig med denne løsning gør det nemmere at tilpasse ved fremtidige behov.

 

 

En fremtidsbaseret tankegang

Alle samarbejdspartnere i projektet er hele vejen igennem blevet udfordret til at tænke i fremtidsbaserede løsninger. Foruden det åbenlyse mål at bygge en miljøvenlig og funktionel administrationsbygning, så har HB Trappers vision været at kunne bruge bygningen til at demonstrere fremtidsbaserede løsninger inden for blandt andet stålkonstruktion og ståloverflader, som er en af HB Trappers kerneområder. Samtidig er lysstyring og adgangskontrol koblet op via to tablets, så det hele kan styres derigennem samt fra en app. Morten Vesterager Holm kommenterer:

 

”Der er ingen tvivl om, at intelligente bygningsinstallationer er det rigtige valg i det her projekt, hvor fremtidens løsninger demonstreres.”

 

CBRE Intego fungerer i daglig tale hos HB Trapper som virksomhedens huselektriker, hvorfor det gav god mening for Karsten Vang at sætte CBRE Intego på opgaven:

 

”HB Trapper har altid haft en god relation til CBRE Intego. Vi får altid en ordentlig betjening og føler os tryg som kunde. Det var en vigtig faktor for os, da vi valgte, at projektet med den nye administrationsbygning skulle håndteres ud fra et åbent og ærligt samarbejdssprog, hvor vi gennem sparring og dialog skulle udvikle detaljerne undervejs,” bemærker Karsten Vang.

Har du brug for hjælp til dine el-installationer?

Kontakt en af vores dygtige medarbejdere og bliv klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig.