17. august 2016

At samle flere services hos én leverandør vinder indpas i dansk erhverv og også i spildevandsbranchen. Hos Svendborg Vand og Affald har man i mange år samarbejdet med el-tekniske CBRE Intego, som leverer samlede løsninger inden for el-teknik, mekanik og automation til det sydfynske forsyningsselskab. Det har vist sig at være både enkelt, billigt og tidsbesparende.

 

I Svendborg brænder man for løsninger, hvor energi- og ressourceoptimering går op i en højere enhed. Derfor er partnering en ofte anvendt samarbejdsform. ”Vi arbejder med en spændende projektportefølje, som kræver gode og tætte samarbejdspartnere med den rette faglighed. På den måde sikrer vi optimering også i selve projektfasen”, fortæller Aksel Kirkeby, driftsleder hos Vand og Affald.

Tværgående samarbejde

Samarbejdet blev i første omgang indgået med SysTek-Skræddergaard A/S, som i 2013 blev opkøbt af CBRE Intego.

 

Navneskiftet har betydet endnu bredere kompetencer samlet hos én leverandør.

”Vi har 25 års erfaring med pumpestationer og rensningsanlæg, og det var netop service på Vand og Affalds rensningsanlæg, der blev indledningen til et samarbejde, som har udviklet sig hen over flere fagområder”, forklarer Per Krabsmark Borbjerg, serviceleder hos CBRE Intego og Aksel Kirkeby supplerer ”Lige nu er vi i gang med en pumpestation, hvortil CBRE Intego har leveret teknikhus, installation og programmering. Det er tre fagområder samlet i ét kontaktpunkt. Det skaber besparelser på flere niveauer”.

 

Designmanual sikrer standardiseret pumpestyring

Et skifte til nye og mere avancerede pumpestyringer er et af de større projekter, som Svendborg Vand og Affald er ved at føre ud i livet. Første skridt til at løfte projektet fra tegnebrættet blev gennemført i samarbejde med CBRE Intego.

 

”Målet er at opnå en mere energioptimeret drift på pumperne blandt andet ved hjælp af PLC. I den forbindelse havde vi brug for en både konstruktiv og også erfaren leverandør, og her valgte vi at udvide samarbejdet med CBRE Intego”, fortæller Thomas Egel, elektriker hos Vand og Affald.

 

Resultatet af det samarbejde er en designmanual, som skal gøre det nemmere at udskifte styringer i de op imod 100 pumpehuse, der står over for en renovering. Designmanualen er allerede testet på to projekter, og det store forarbejde har lønnet sig. ”Selv om de to projekter har afveget lidt fra standarden, fik vi med succes testet manualen i et tværgående samarbejde med CBRE Intego, som leverede både pumpehuse og det efterfølgende installations- og programmeringsarbejde”, slutter Thomas Egel.