20. september 2017

Ny boosterstation er klar til Odder Varmeværk a.m.b.a., der leverer varme til Saxilds fjernvarmesystem. Pipeteq – der i dag er fusioneret med Arcon-Sunmark - tog CBRE Intego med på råd, og i samarbejde overholdte de en stram tidsplan.

 

Da Pipeteq fik til opgave at lave en boosterstation, der leverer varme fra Odder Varmeværk a.m.b.a. til Saxild, blev opgaven løst i samarbejde med CBRE Intego. Selvom tiden var knap, så lykkedes det at nå i mål med pumpesystemet til fjernvarmeledningsnettet på 8 uger – det er 2 uger mindre, end hvad Pipeteq normalvis afsætter til at løfte opgaven.

 

Et samarbejde lige efter bogen

Hvis boosterstationen skulle nå at være færdig til leveringsdatoen, så krævede det, at alt skulle klappe – og det gjorde det. For Lars Ehlern Bech, direktør i Pipeteq, er der ingen tvivl om hvorfor: ”Det har været et samarbejde lige efter bogen!”

 

Selve boosterstationen består af tre elementer: Et hus, en pumpestation og den el-tekniske installation. Huset danner den fysiske ramme om Pipeteqs pumpestation, mens CBRE Intego har leveret både den el-tekniske installation og automationsløsningen til huset.

 

”CBRE Intego har en lang række spidskompetencer placeret i centrale enheder. Vores set-up betyder, at vi har en udførende tekniker tæt på kunden, og samarbejdet mellem vores enheder skaber værdi for vores kunder,” fortæller CBRE Integos projektleder Michael Poulsen og uddyber: ”Det gode resultat er skabt, fordi vores automationsteknikere har et højt proceskendskab til fjernvarmeanlæg, så boosterstationen bliver styret, reguleret og overvåget optimalt. El-tavlen er bygget på vores tavleværksted, som har stor erfaring inden for dette område. Det udførende el-tekniske installationsarbejde blev udført lokalt, fordi vi altid er tæt på kunden med vores 13 afdelinger”.

 

Den nye løsning hjælper Odder Varmeværk a.m.b.a. med at styre tryk og temperatur i deres fjernvarmeledningsnet, så de kan forsyne Saxild med varmt vand.

Nu sparer forsyningsselskabet penge og energi

Boosterstationen skal ikke alene pumpe vand fra Odder til Saxild – det er også vigtigt, at den ikke overbelaster Odders fjernvarmeledningsnet.

 

”Derfor har der været en del styrings- og automationstekniske opgaver, som CBRE Intego har løftet på bedste vis,” fortæller Lars Ehlern Bech, direktør i Pipeteq.

Boosterstationen nedsætter energitabet, når den bliver indsat det rigtige sted. Den sørger nemlig for, at det varme vand kommer frem til de sidste huse på rørnettet uden, at forsyningsselskabet skal skrue op for hovedpumpen. Derfor vil forsyningsselskabet både spare penge og energi.

 

Flere boosterstationer i støbeskeen

Pipeteqs direktør understreger, at det ikke er sidste gang, CBRE Intego er med på holdet, når de får et nyt projekt:

 

”Vi er slet ikke i tvivl om, hvem vi skal bruge som samarbejdspartner. CBRE Intego har et højt teknisk niveau, og derfor har de et stærkt grundlag for at lave den el-tekniske installation. Derfor er det bestemt ikke den sidste boosterstation, vi laver sammen,” understreger Lars Ehlern Bech.