12. august 2019

CBRE Intego har udviklet en automationsløsning, som sikrer væksthusproducenten Viemose DGS en ensartet brugerflade samt hurtig implementering og fejlretning.

 

Viemose DGS ønskede at designe en standardiseret automationsløsning, som de kan anvende til at optimere væksthuse i både Skandinavien, Europa, Rusland og USA.

 

”Når vi laver et nyt anlæg, vil vi gerne have samme programmering, så vi ikke først skal ind og afdække området. Sammen med CBRE Intego har vi fundet en løsning, hvor vi kan genbruge en række standardblokke, som vi kan trække ned fra hylden og implementere. Det sikrer vores kunder en velafprøvet løsning samt hurtig implementering og support, fordi det er et system, vi kender,” forklarer Søren Kristensen, CEO og Sales Manager hos væksthusproducenten Viemose DGS.

 

En standardiseret automationsløsning består af en række moduler, man kan til- eller fravælge, så systemet imødekommer kundens behov. Her valgte Viemose DGS CBRE Intego som leverandør.

 

Samarbejdet bevæger sig ud over Danmarks grænser

Uanset om det er i ind- eller udland, der er brug for design og udvikling af et drivhusanlæg, så er det de samme ting, der bliver efterspurgt: Det handler om at effektivisere produktionen.

 

”Vi arbejder med at forbedre gartneriernes arbejdsprocesser, så de undgår manuelt arbejde og i stedet får et fuldautomatiseret anlæg, som transporterer planterne rundt i drivhuset. Det er spændende at opbygge en standardiseret løsning, som fremtidssikrer kundens anlæg, fordi de nemt kan udvide, hvis de får brug for en ekstra maskine. Og så er det jo også en fed oplevelse at få lov til at komme med til for eksempel USA og arbejde med nogle af de store anlæg derovre,” indvier CBRE Integos procestekniker Simon Jørgensen, der er en af Viemose DGS' faste kontaktpersoner.

 

En standardiseret automationsløsning fremtidssikrer kundens anlæg

CBRE Integos automationsstandard sikrer hurtig service, fejlretning og yderligere optimering, fordi alle automationsansatte hos CBRE Intego kan servicere anlægget. Omdrejningspunktet for Viemose DGS' samarbejde med CBRE Intego er da også at sikre væksthusproducenterne øget effektivitet.

 

”Vi kan sikre vores kunder en besparelse i vandudgifterne, reducere mandskabsbehovet og dermed implementere en markant produktivitetsforbedring,” siger Søren.

 

I den forbindelse leverer CBRE Integos automationsafdeling hardware og PLC-software programmering, mens CBRE Integos el-tekniske afdeling står for opdatering af det enkelte anlægs styretavler.

Automationsløsninger tilpasset dit behov

Bliv klogere på vores forskellige kompetencer inden for automation eller kontakt os for en uforpligtende snak omkring, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.