tirsdag den 10. november 2020

Før 1. juni 2021 hed CBRE Teknisk servicepartner, CBRE Intego

 

Losning af cement fra et skib til Aalborg Portlands siloer har hidtil krævet, at der var en fysisk til stede i 20-22 timer. Men ny overvågningsløsning sikrer, at man kan kontrollere losningen via cementfabrikkens kontrolcentral, der allerede er bemandet døgnet rundt.

 

Aalborg Portlands terminal i København får årligt besøg af omtrent 90 skibe. Losningen forløber ofte helt uden problemer, men i tilfælde af for eksempel udslip af cementstøv skal processen overvåges.

 

”Vi har allerede en ansat, som overvåger terminalen i Aalborg 24/7 via kontrolrummet. Ved at lave fjernovervågning mellem kontrolrummet og vores terminal i København, så behøver losningen ikke længere være bemandet i København,” siger René Jelsbak Nielsen, projektleder hos Aalborg Portland.

 

Der er fortsat en fysisk tilstede på havnen, som modtager skibet og opstarter losningen. Når processen forløber planmæssigt, så er det medarbejderen i kontrolrummet, som ved hjælp af kameraerne, kontrollerer processen. Samtidig er det muligt at følge med via en app på ens telefon.

 

CBRE Intego har sikret en stærk netværksforbindelse, som muliggør fjernovervågning og kontrol af cementudslip fra losningen i København via kontrolrummet i Aalborg.

 

Kameraer forbedrer arbejdsvilkår i pakkeriet

Fjernovervågningen mellem de to terminaler er dog ikke det eneste sted, hvor Aalborg Portland optimerer arbejdsgange med kamerateknologi i samarbejde med CBRE Intego. Det gør sig nemlig også gældende i produktionen.

 

”I vores pakkeri er der langt mellem den person, som pakker, og den anden person som stabler cementsækkene. Førhen kom der bare en alarm, hvis der skete en fejl. Men med kameraerne kan man følge processen på pakkelinjen og se, hvor fejlen sker. Det tidsoptimerer processen,” forklarer Heino Andersen, der er havne- og lagerleder hos Aalborg Portland.

 

Kameraerne hos Aalborg Portland vil løbende få en overhaling. På sigt har man også en formodning om, at fjernovervågning af en eller flere af Aalborg Portlands terminaler i Danmark vil implementeres. Heino Andersen ser positivt på udbyttet af teknologen: ”Billedkvaliteten er høj, og det er nemt at justere kameraerne og for eksempel zoome ind og sikre, vi reagerer i tide. Herudover kan vi efterfølgende bruge det som dokumentation.”