tirsdag den 17. august 2021

Hos KiMs stilles der høje krav til fødevaresikkerhed, hvilket afspejles i hele deres produktion – selv når det drejer sig om belysningen. De gamle lamper har fået en opdatering, som ikke blot har resulteret i en betydelig energibesparelse, men også en tidsbesparelse i forbindelse med rengøring og den fremtidige armaturudskiftning.

 

Orkla Confectionery & Snacks, tidligere KiMs A/S, er den største leverandør af chips og snacks i Danmark med en række forskellige produkter. Med hovedsæde i Søndersø på Nordfyn ligger de blot en halv time fra vores afdeling i Odense, som er her, de er tilknyttet.

Fra konventionelle armaturer til LED

Tidligere var lamperne placeret direkte over krydderbroen, hvor krydderiet tilsættes chipsene, hvilket medførte risiko for, at støv og løse armaturdele kunne falde ned i produktet. Designet på de gamle lamper medførte desuden, at de ofte skulle rengøres, hvilket både var besværligt og tidskrævende. I samarbejde med CBRE Intego blev der foretaget en lysberegning, defineret nye føringsveje og nytænkt placeringen af de nye armaturer. Den nye belysning består nu af et servicefrit armatur, som er nemmere at rengøre grundet dets hygiejniske design.

 

”Den løsning, som vi har fået nu på baggrund af CBRE Integos råd og anbefalinger, er ikke bare energibesparende, men også særdeles rengøringsvenlig grundet armaturets design. De runde armaturer sikrer, at der ikke lægger støv og skidt på overfladen, og så kan de holde til at blive vasket, hvilket er alfa og omega i en fødevareproduktion,” fortæller Jesper Lauvring Hansen, vedligeholdelseschef hos Orkla Confectionery & Snacks, og fortsætter: ”Desuden giver de et fantastisk lys i produktionen på trods af, at vi nu har væsentlig mindre lamper hængende.”

 

Fast samarbejde skaber fordele

Belysningen på fabrikken bliver løbende vedligeholdt af CBRE Integos elektriker, Chris Beck, som går fast på lokationen. Det er også Chris, der foreslog løsningen på KiMs udfordring og efterfølgende gennemførte projektet.

 

”Det er en kæmpe fordel at have en fast elektriker fra CBRE Intego til at gå hos os. Chris kender vores virksomhed, elinstallationer og hygiejneregler, som blot gør en opgave som denne nemmere at håndtere og udføre,” forklarer Jesper.

 

Samarbejdet har medført en generel interesse for at udbrede løsningen i Orkla Danmark.

Fakta om belysningsprojektet

  • De nye armaturer er leveret af LEDlight Danmark

  • Lysrenoveringen har medført en reduktion fra 4,7 kW til 1,2 kW

  • Lysniveauet er hævet markant fra 250 lux til 500 lux

  • Udskiftningen af lamperne reducerer antallet af armaturer fra 40 stk. konventionelle armaturer til 26 stk. LED-armaturer

Cases

Læs nærmere omkring, hvordan vi har hjulpet vores andre kunder med deres tekniske løsninger