mandag den 13. januar 2020

Det kræver god planlægning at flytte en 50 meter lang maskine 800 meter på fem uger. Det var tilfældet hos Danfoss Power Solution i Nordborg, som i forbindelse med omrokering af deres produktion af hydrauliske proportionalventiler (PVG) skulle flytte en meget kompleks montagelinje kaldet ”Flowline”.

 

”Flowline” er godt 50 meter lang og består af otte arbejdsstationer sammenbygget med rullebaner og pallettesystemer. Proportionalventiler som monteres og testes på linjen anvendes til mange industrielle formål, – eksempelvis til hæve-hejsefunktion ved styring af kraner og andet udstyr, som kræver styring med meget høj pression.

 

Afgørende med el-tekniske kompetencer

Tidsrammen for flytning af maskinen var berammet til fem uger. På denne tid skulle maskinen demonteres, flyttes 800 meter til en anden bygning og monteres på den nye lokation, hvor maskinen skulle stå anderledes end på den oprindelige plads på grund af ombygning på maskinen. Det tog CBRE Intego cirka 14 dage at demontere maskinen, hvorefter den blev fragtet med vognmand til den nye lokation over en weekend. Herefter tog det cirka 2-3 uger at samle maskinen igen. Bjarne Bo Kristensen, Director of Manufacturing Technologies hos Business Unit SVS i Danfoss udtaler:

 

“Vi har at gøre med en temmelig kompleks linje, og en flytning i sådan en størrelse kræver grundig planlægning. Samtidig er der utrolig meget elektronik forbundet med sådan en maskine, så professionel el-arbejde er yderst vigtigt, når alt skal demonteres og efterfølgende monteres korrekt igen.”

 

Stigende efterspørgsel på maskinflytning

CBRE Intego har haft otte medarbejdere på opgaven i fem uger og beskæftiget folk på kryds og tværs af kompetencer. Foruden dygtige elektrikere, så har der ligeledes være smede og maskinflyttere på opgaven. Efterspørgslen på maskinflytning er stigende, hvorfor CBRE Intego har dygtige folk fast på denne type opgaver. Georg Faudel, serviceleder hos CBRE Intego Aabenraa bemærker:

 

”Vi er stolte over at være kommet i betragtning til opgaven hvilket blandt andet skyldes, at vi har udført et godt stykke arbejde tidligere i en anden Danfoss afdeling. Herudover er det altid en fordel, når vi kan samarbejde med vores kollegaer inden for andre kompetenceområder.”

 

Bjarne Bo Kristensen supplerer: ”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med CBRE Intego, som bød ind med kompetente folk. Kommunikationen og samarbejdet mellem CBRE Intego og de medarbejdere vi har stillet til rådighed fra vores egen vedligeholdelsesafdeling har været god hele vejen igennem. Samtidig er det en fordel, at CBRE Intego kan bringe flere fagområder i spil og benytte sine medarbejdere inden for el-teknik og mekanik i denne sammenhæng.”