fredag den 1. december 2023

Det kræver sin sag at idriftsætte 36 ladepunkter til el-biler – især når det er på taget af et stort shoppingcenter. 20 af vores specialister har det seneste halve år hjulpet Clever med at gøre sitet klar til indvielse.

 

CBRE Teknisk servicepartner har netop været med til at indvie den nye ladepark, som sikrer Storcenter Nord 16 udtag med op til 300 KW og 20 stk. udtag med op til 22 KW.

 

”Opgaven har været trygt i CBRE Teknisk servicepartners hænder, og de har virkeligt haft en håndværksmæssig stolthed i opgaven. Installationerne er snorlige! Og det er gode og funktionsdygtige løsninger, der er valgt, så det er blevet et rigtigt flot produkt,” fortæller entrepriseleder Christian Brinch fra Clever.

Vores 1. års lærling Casper Andersen var en del af projektet:

  • Billede 1: Vores erfarne elektrikere oplærer i montering af lynlader.
  • Billede 2: Vores elektriker Tom sidder i graven foran tavlen og arbejder med vores lærling.
  • Billede 3: Casper tager sig et hvil midt i montagen af forsyningstavlen til ladestanderne.

Stort koordineringsarbejde og hundredvis af risikovurderinger

Vores projektleder indenfor e-mobility, Martin Rymer, har stået i spidsen for den daglige koordinering:

 

”Det har været et spændende projekt! Vi har virkeligt løftet i flok på tværs af vores faggrupper, hvor vi udover vores elektrikere i e-mobility også har involveret vores smede og specialister indenfor både netværk og højspænding. Vi har haft alt lige fra afdelingschefer til lærlinge og praktikanter på pladsen, hvor vi siden juni på daglig basis har koordineret og samarbejdet internt for at sikre kunden det bedst mulige resultat.”

 

Sikkerhed er en alfa og omega – især når så mange faggrupper samarbejder. Derfor er der udført et hav af risikovurderinger og koordinering har været altafgørende.

 

”CBRE Teknisk servicepartner har virkeligt været fleksible, omskiftelige og løsningsorienteret. Når opgaven har krævet, at vi har skulle omkoordinere eller reagere hurtigt, så har de rykket på det,” fortæller Christian Brinch.

Vores specialister på tværs af fagområder har bl.a.:

  • Trukket mere end 6 km kabel og opsat ½ km føringsvej
  • Håndbukket 200 m afdækning i stål
  • Løftet 8 stk. 2 tons betonelementer (se billede) og 8 stk. 700 kg ladere op på taget
  • Lavet højspænding og ny transformerstation
  • Sikret netværk ved ladeparken

Vores smede har håndbukket 200 m stål

Vores elektrikere har brugt intet mindre end 6 km kabel og ½ km føringsvej til ladeparken. Mens vores smede har håndbukket 200 m stål, som dækker bygningens facade og skjuler de hundredvis af kabler, vores elektrikere har trukket fra terrænplan til parkeringspladsen på taget.

 

”Opgaven har krævet en del koordinering med både elektrikere, smede og andre fagfolk, hvor det har fungeret rigtigt godt, at CBRE Teknisk servicepartners projektleder, Martin, har stået for hele koordineringen. Det er virkeligt en opgave, som han og resten af teamet har ejet og taget til sig,” forklarer Christian Brinch.

 

Ladeparken blev åbnet fredag d. 1. december af Salling Group, som bl.a. ejer Storcenter Nord.

Team e-mobility var med til åbningen

Vores elektriker Michael Ilsøe Pedersen (tv.) og projektleder Martin Rymer (mf.) har begge været en del af projektet hos Storcenter Nord. Vores afdelingschef for E-mobility, Michael Poulsen (th.), var også med til at fejre projektets afslutning.