onsdag den 19. august 2020

Før 1. juni 2021 hed CBRE Teknisk servicepartner, CBRE Intego

 

CBRE Intego har udviklet en ny styring til Dan-Foams produktion af TEMPUR puder, som giver et samlet overblik over produktionen via én skærm. Det unikke ved løsningen er, at den nye PLC-styring er direkte forbundet med virksomhedens SQL-database, hvorfra kvalitetssikringen sker. Det kræver normalt et særskilt system at kunne håndtere.

 

Tidligere krævede Dan-Foams pudeproduktion en række forskellige PC-systemer, software og betjeningspaneler. Det betød manglende overblik og nedetid. Men CBRE Intego har udviklet et PLC baseret system, som er unikt, fordi det er direkte forbundet med virksomhedens centralsystem i en såkaldt SQL-database:

 

”Afhængigt af hvilken pude, Dan-Foam skal producere, er der et bestemt blandingsforhold af ingredienser. Normalt kræver det et særskilt program at lagre sådanne data, men vi har udviklet et simpelt system, som muliggør kommunikation direkte mellem en PLC- og SQL-database. Det skaber enkelthed, øget sporbarhed, og kvalitetssikring, fordi Dan-Foam nemt kan gå tilbage og se den enkelte pudes fremstillingsproces,” forklarer John Thede Jørgensen, automationstekniker hos CBRE Intego.

 

CBRE Intego har lavet et proceskontrolsystem, som giver overblik over pudens blandingsforhold af ingredienser samt de enkelte fremstillingsprocesser, heriblandt vægt og fremstillingstid. Det kræver også normalt andre systemer at lave sådan et proceskontrolsystem, men her er det en del af PLC-løsningen. Det vil sige, man både kan styre komponenterne – altså de enkelte ingredienser i en pude – og processerne – altså de processer, som det kræver for at fremstille en pude.

 

Øget overblik sikrer hurtig fejlretning

Som et led i opdateringen produktionens styring, har CBRE Integos automationsteknikere registreret alle procesanlæggets komponenter.

 

”Alle tanke og ventiler er registreret, så vi har et samlet visuelt overblik over produktionen på én skærm. Det skaber en øget bevidsthed om produktionens processer og sikrer samtidig hurtig fejlretning, fordi vi præcis ved, hvilken komponent det drejer sig om. Løsningen er særdeles brugervenlig, og det kræver ikke længere et indgående kendskab til systemet at diagnosticere en fejl,” siger Martin Eg Andersen, industriel ingeniør hos Dan-Foam.

 

Sparer ressourcer med automatisk lagerstyring

Tidligere foregik lagerstyringen manuelt og i papirform, men det har den nye styring digitaliseret og automatiseret:

”Operatørernes månedsoptælling er ikke længere tidskrævende, for vi ved hele tiden, hvad vi har på lageret. Der er nemlig opsat vejeceller på vores lagertanke, som løbende registrerer forbruget og de antal kilo, vi får leveret,” forklarer Martin Eg Andersen og tilføjer: ”Med den nye styring har vi fået en fremtidssikker løsning, som vi nemt kan udbygge og tilpasse efter vores behov.”

 

Receptblandingssystemet er netop blevet færdigimplementeret på to af Dan-Foams blandingsanlæg.

Vil du gerne holde dig opdateret på vores cases?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyeste kundecases og nyheder direkte i din indbakke.