tirsdag den 15. februar 2022

På Danish Crowns slagteri i det centrale Sæby har CBRE Intego gennem ti måneder arbejdet på at installere et helt nyt fuldautomatisk brandalarmeringsanlæg, som skal medføre færre fejlalarmer og ikke mindst højne brandsikkerheden på arbejdspladsen, hvor omtrent 770 ansatte har deres daglige gang. Nu har man netop lagt sidste hånd på projektet i Sæby, som er et i en række af projekter på flere andre Danish Crown lokationer. 
 

Hos Danish Crown er man i disse måneder i fuld gang med at udskifte og forny brandalarmeringsanlæggene på flere lokationer rundt om i landet. Til at stå for de brandtekniske installationer på slagterierne har Danish Crown allieret sig med CBRE Intego, der senest har lagt sidste hånd på et nyt fuldautomatisk brandalarmeringsanlæg på Danish Crowns slagteri i Sæby, som er arbejdsplads for omkring 770 medarbejdere.

"Der sker hele tiden fornyelse inden for brand og sikring, og derfor er vi gået i gang med at udskifte brandalarmeringsanlæg på flere fabrikker, så vores branddetektering er helt up-to-date. Det gør vi naturligvis for at højne brandsikkerheden, mens vi desuden også gerne vil mindske driftsstop og fejlalarmer," siger Flemming Damholt, som er Global Fire Safety and Security Officer i Danish Crown – og han tilføjer:

 

"Vi har i den forbindelse valgt CBRE Intego, som vi gennem mange år har haft et godt samarbejde med, til at stå for at udskifte de gamle anlæg med nye på blandt andet fabrikken i Sæby. De har et stort kendskab til slagterierne, og de forhold som er til stede her – og som der skal tages højde for, hvis en branddetektering skal fungere optimalt."

For CBRE Intego har projektet i Sæby været en speciel og spændende opgave grundet det særlige miljø i fødevareproduktionen, mens driften på fabrikken i øvrigt skulle holdes i gang.

 

"I fødevareproduktioner er der nogle helt særlige forhold, som vi både skal tænke ind i den brandtekniske løsning – men også skal tage hensyn til, når vi arbejder på lokationen. Blandt andet er der restriktive hygiejnekrav og således hyppig rengøring, hvor dampene herfra kan udløse en alarm. Det har derfor for os været et spændende projekt, hvor vi har måtte kombinere detekteringsmetoder for en mere nøjagtig detektering," forklarer Rune Ruxen Aagaard, der er konceptansvarlig for brand hos CBRE Intego.

 

Færre driftsstop og bedre overblik

I Sæby har Danish Crown fået udskiftet et fulddækkende anlæg med røgalarmer, der genererede mange fejlalarmer. Nu er man derfor gået over til at dække de områder, som er mest brandbelastede og desuden benytte sig af flere detekteringsmetoder.

 

"Før havde fabrikken mange fejlalarmer, som forstyrrer driften, og det er en dyr omgang, når beredskabet kører forgæves. På daværende tidspunkt havde man omkring 1.000 sensorer, men nu er mange blevet fjernet og i dag er der omtrent 160 detektorer på Danish Crowns fabrik i Sæby. Detektorerne er kombineret med såkaldte ADW-centraler, der via 1.500 meter slange i loftet måler trykændringer og varme i rummet – og kun når sker trykfald kombineret med varmeudvikling for de indtastede parametre, vil alarmen gå automatisk," siger Rune Ruxen Aagaard.

 

Derudover fortæller Flemming Damholt, at man på fabrikken som noget helt nyt har fået en visuel løsning, der gør det muligt hurtigt at få et overblik over området, hvor en alarm er gået i gang:

 

"Der er 6.000 kvadratmeter at holde øje med, og hvis en brand opstår, skal der hurtigt reageres. Derfor har CBRE Intego leveret en visuel løsning til vores skærme og tablets, hvor medarbejderne i realtid kan se de forskellige områder – og således hurtigt kan få et overblik, når en alarm går. Det betyder, at de ikke først skal hen til stedet, og det kan have afgørende betydning. Løsningen kan medarbejderne endda også tilgå, selvom de ikke er på fabrikken, og ikke mindst er det uundværligt, hvis beredskabet skulle komme ud til en brand, idet de også kan bruge overblikket til at vurdere branden og sætte ind de rigtige steder," slutter han.

 

Foruden fabrikken i Sæby er CBRE Intego i gang med et tilsvarende projekt på Danish Crowns slagteri i Blans, som er et af Danmarks største slagterier.

 

Cases

Læs nærmere omkring, hvordan vi har hjulpet vores andre kunder med deres brand- og sikringsløsninger.