11. maj 2016

CBRE Intego har netop skruet den sidste LED-kilde i og dermed afsluttet en større energirenovering for Innovatorium i Herning, som gennem de seneste tre måneder har fået udskiftet 3.600 lyskilder.

 

Opgaven for Innovatorium er løst i samarbejde med CO2 Light, som har stået for levering af lyskilderne, mens CBRE Intego har stået for selve ombygningen og udskiftning af indmaden i armaturerne. Med det netop afsluttede projekt har CBRE Intego og CO2 Light i løbet af 2015 udskiftet flere end 25.000 lyskilder sammen. Og heraf er de 3.600 lyskilder altså blevet udskiftet som en del af energirenoveringen af Innovatoriums belysningsanlæg – en investering, som årligt vil spare det midtjyske innovations- og vækstmiljø for 107.200 kwh.

 

Store besparelser – kort tilbagebetalingstid

Innovatorium er et moderne kontorhotel, som tilbyder attraktive erhvervslejemål og -faciliteter samt mødelokaler til virksomheder og iværksættere. Huset i Herning råder over 10.000 kvm med lejemål på mellem 19 og 600 kvm, og 76 virksomheder har i dag deres adresse der.

 

I starten af 2015 udarbejdede Innovatoriums ledelse strategiplanen ”2020” med en målsætning om at nedbringe husleje og fællesudgifter med 20 %. inden år 2020. Og en stor del af de besparelser, det ville kræve at indfri, viste sig at kunne findes i en energirenovering af husets belysningsanlæg.

 

Egentlig stod Innovatorium over for at skulle have udskiftet 1.300 elektroniske spoler i deres eksisterende belysningsanlæg, men en energirenovering med udskiftning af de eksisterende lyskilder til LED viste sig at være en mere gunstig løsning.

 

”Ved udskiftning af de eksisterende lyskilder opnår Innovatorium en besparelse på driften. Den energirenovering, som CBRE Intego har gennemført, vil årligt spare Innovatorium for 107.200 kilowatt-timer, og hertil kommer et energitilskud på omkring 48.000 kroner,” forklarer Lars Rømer, afdelingsleder for El-teknisk installation & service ved CBRE Intego Herning, og tilføjer:

 

”Den samlede investering har en energimæssig tilbagebetalingstid på blot 33 måneder. Tager vi de 1.300 elektroniske spoler med i beregningen, vil tilbagebetalingen endda være endnu kortere.”

100 % tillid til CBRE Intego

CBRE Intego påbegyndte udskiftningen af Innovatoriums lyskilder i december sidste år, og i slutningen af marts i år blev sidste lyskilde skruet i.

 

Og hos Innovatorium har man gennem hele processen været yderst tilfreds med samarbejdet med CBRE Intego – lige fra kontraktindgåelse til den praktiske udførelse af renoveringen:

”CBRE Intego har været Innovatoriums ”hus-elektriker”, siden huset blev bygget tilbage i 2002. De har forståelse for huset og for lejerne, og vi har 100 pct. tillid til dem. Vi har et rigtig godt samarbejde med CBRE Intego, og når vi skal have løst en opgave, finder de altid den løsning, der dækker vores behov bedst – og som også er økonomisk bæredygtig for os,” fortæller Allan Kristensen, teknisk chef hos Innovatorium.

 

Inden udskiftningen gik i gang, opsatte CBRE Intego testlys i tre af Innovatoriums kontorlokaler, så de daglige brugere af lokalerne i en periode kunne teste lyseffekten. En løsning, som Allan Kristensen var rigtig glad for, da den inddragede de daglige brugere i beslutningsprocessen omkring valg af lyskilder. Han understreger desuden, at man hos Innovatorium har været særdeles tilfreds med det praktiske arbejdes udførelse:

 

”Vi har ikke fået en eneste klage fra virksomhederne i huset, imens arbejdet har stået på. CBRE Integos folk har efterladt lokalerne fuldstændigt rene og ryddelige, når de har været der. De har virkelig været fleksible, og nogle dage er de ovenikøbet mødt ind lidt tidligere for ikke at forstyrre folkene i huset. Og det har ikke været noget, jeg har skullet bede dem op – det er faldet dem helt naturligt,” lyder det fra Allan Kristensen.

Vil du gerne holde dig opdateret på vores cases?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyeste kundecases og nyheder direkte i din indbakke.