mandag den 6. maj 2024

Kolding Gymnasiums 30 år gamle CTS-anlæg voldte flere problemer end gavn. Derfor har det fået en gennemgående renovering, så de i dag har et brugervenligt system, der sikrer et optimalt indeklima og energioptimering. 

”Det var meget utilfredsstillende at arbejde med – næsten umuligt,” forklarer René Gylling, som er teknisk serviceleder hos Kolding Gymnasium.  Det anlæg, som egentligt skulle være et intelligent og automatisk system, der kontrollerer og styrer bygningens ventilation og varme, virkede ikke.  


CBRE Teknisk servicepartners team, som er specialiseret inden for bygningsautomatik, har derfor givet anlægget en gennemgående renovering, så Kolding Gymnasium har et fremtidssikkert anlæg:

”Udover vi har et system, der kører optimalt i dag, så har vi fået langt bedre viden om anlægget. Undervejs i projektet har vi fået øjnene op for, hvordan vi også på sigt kan koble flere ting på vores CTS-anlæg. Vi har løbende fået anbefalinger fra CBREs CTS-tekniker Lukas, hvor vi har lavet ændringer, skiftet flere ventiler mv., så anlægget er både drifts- og fremtidssikkert,” siger René.

 

Brugervenligt og uden binding

CTS-anlæggets brugerflade har fået et ordentligt nøk op, når det gælder brugervenlighed og muligheden for at betjene alle gymnasiets ventilations- og varmeanlægget via én skærm.

 

“For at optimere indeklimaet i alle undervisningslokaler, har vi opsat kombinerede temperatur- og luftkvalitetsfølere, så vi sikrer optimalt luftskifte via ventilation i de enkelte lokaler. Hvis luftkvaliteten bliver for dårlig, vil ventilationen automatisk øge luftskiftet. Det samme sker, hvis temperaturen i lokalet bliver for høj. Det sikrer et godt indeklima og komfort for brugerne af bygningen med et optimeret læringsmiljø,” fortæller Michael Østerbro, der er serviceleder hos CBRE Teknisk servicepartners BMS-afdeling.

 

Kolding Gymnasium nikker genkendende til brugervenligheden, hvor Réne tilføjer: ”Systemet er logisk og nemt at bruge – også for mine kollegaer. Herudover har vi fået et åbent system, uden binding, så vi frit kan vælge en anden samarbejdspartner. Når et firma gør det, så ved jeg, at de står inde for deres produkt og kan levere varen.” 

 

Renoveringsopgaven bød på opdatering af gymnasiets 10 CTS-tavler med ny Tridium styring.