Forbrugsmåling

Vidste du, at trykluft er en af de dyreste energikilder i industrivirksomheder? Og at mere end 20 procent af trykluftforbruget ofte er ren og skær spild på grund af lækager og forkert brug af trykluftsanlæg? Derfor har vi udviklet en brugervenlig software, der hjælper din virksomhed med at udnytte trykluften optimalt, så du undgår lækager og forkerte målinger.

Trykluftsanlæg er en central og uundværlig del af rigtig mange produktioner. Desværre oplever vi, at mange industrivirksomheder ikke er opmærksomme på deres trykluftforbrug. Eller at de virksomheder, som allerede har installeret flowmålere, ikke udnytter dataene intelligent til at danne overblik over utætheder og blot lader den dyre trykluft sive ud i luften.

 

Identificér energisynderne med software

Vidste du, at 1 mm hul på trykluftrør ved 6 bar koster 8500 kr. pr. år? Se videoen og bliv klogere på, hvordan du kan nedbringe dine omkostninger og opnå en grønnere profil:

Enkelt system, der reducerer dine omkostninger

 

Løsningen består af tre elementer: Flowmålere, IoT (Internet of Things) boks til opsamling af data samt vores cloudbaseret kundeportal. Flowmålerne er monteret på dine trykluftsrør i produktionen, som sender data til en IoT boks, der sikrer dig overblik over udviklingen i dit forbrug via kundeportalen.

 

Det sikrer dig det rette grundlag for at optimere dit trykluftforbrug, nedbringe omkostningerne til trykluft og mindske miljøbelastningen. Via kundeportalen kan du sammenligne målepunkter, se udviklingen over tid og målrette din optimering, der hvor det giver størst værdi for din virksomhed. Løsningen sikrer, du kan reagere på en lækage inden, det koster dig flere tusinde kroner.

Dit udbytte:

 • Overblik over trykluftforbruget
 • Reducering af omkostninger til trykluft forbrug
 • Løbende monitorering af trykluftforbruget
 • Målingspunkter mht. forbedringer
 • Data vedr. historiske trends
 • Bedre arbejdsmiljø og grønnere profil

Hvordan kommer du i gang?

 

 1. Site screening, herunder dokumentation og identifikation af hvor flowmålere og

  CBRE Teknisk servicepartner IoT bokse skal monteres.

 2. Opsætning og installering af flowmålere og

  CBRE Teknisk servicepartner IoT bokse.

 3. Registrering af målepunkter og grænseværdier for måle-punkterne via

  CBRE Teknisk servicepartner kundeportal.

 4. Løsning klar til brug via kundeportal, som kan tilgås både via smartphone, pc og tablet.

Holder dit trykluftanlæg fri, når resten af produktionen gør?

Det koster rundt regnet 0,35 kr. at producere 1000 liter trykluft, og i en produktionsvirksomhed kan det på årsbasis blive til store udgifter. Men mange virksomheder kan reducere udgiften med 20 procent bare ved at monitorere trykluftforbruget.

 

Virksomheder vender ofte blikket mod forbruget af lys og varme, når elregningen skal nedbringes. Men energioptimering af trykluft er en af de nemmeste måder at opnå hurtige kontante besparelser. Ved at monitorere trykluftrørene og identificere spild, kan du se, hvor tiden i tomgangsdrift kan sættes ned, og du kan reducere energiforbruget gennem lavere lækagetab, bedre trykluftstyring og lavere trykniveau.

“Umiddelbart efter, vi begyndte at aflæse data fra vores flowmålere, fandt vi med det samme en lækage på et filter, som vi ikke ville have identificeret manuelt. Lækagen gav et svind på 40 kubikmeter i timen, svarende til 220.000 kubikmeter tabt trykluft årligt, og ved at udbedre lækagen sparer vi nu estimeret 15.000 kroner om året bare på det ene målepunkt. Det alene svarer til en besparelse på næsten en procent af vores totale forbrug, så det siger en del om potentialet ved at arbejde med at reducere sit trykluftforbrug.”

 

– Jakob Levring Andersen, maskinmester hos Knauf

Cases

Hvordan oplever vores kunder os? Læs en case og få indblik i, hvordan vi har hjulpet vores kunder med at opnå store energibesparelser.