17.03.21
Vores dataforbrug stiger, og lanceringen af det nye 5G-net sætter yderligere pres på udrulningen de kommende år. For at kunne imødekomme Danmarks behov for fibernet, er der dog brug for langt flere fiberteknikere. Derfor har vi netop igangsat et nyt hold af ledige på vores uddannelse som fibertekniker. Se videoen og bliv klogere på, hvordan hverdagen ser ud som fibertekniker.

Selvom udrulningen af det lynhurtige fibernet fylder mere og mere på tværs af landet, så er der fortsat mangel på kvalificeret arbejdskraft til at imødekomme danskernes stigende behov for fibernet. Derfor søsatte vi i slutningen af sidste år en uddannelse i samarbejde med Jobcenter Randers Erhverv, vikarbureauet Xterna og erhvervsskolen Tradium. Sidste år gennemførte 15 ledige opkvalificeringsprojektet med jobgaranti hos bl.a. Intego. Nu er samarbejdet udvidet med flere af landets jobcentre, og Intego er klar til at tage hul på næste hold, som skal i praktik hos vores landsdækkende fiber-afdeling.

 

”Vi er glade for, at vi er med til at give de ledige nogle kompetencer, som erhvervslivet skriger på, samtidig med at vi tager samfundsansvar og hjælper med at få flere fra ledighed til job,” siger Henrik Hougaard, vores afdelingschef i Aarhus, der tog initiativ til at oprette uddannelsen.

 

Se videoen og bliv klogere på, hvordan hverdagen ser ud for en fibertekniker i en branche, som er i en rivende udvikling – en udvikling, som kun fortsætter de kommende år.

 

 

Sikring af fremtidens arbejdskraft

For os handler bæredygtighed om at tage ansvar. Udover at reducere energiforbrug og udvikle bæredygtighedsfremmende løsninger til vores kunder, så handler bæredygtighed også om at sikre fremtidens arbejdskraft. Fiberuddannelsen er et af vores initiativer, som er med til at sikre fremtidens arbejdskraft.

Vil du gerne vide mere?

Bliv klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed med løsninger inden for fiber infrastruktur