22.10.21

Prisen på naturgas er seksdoblet inden for de sidste 12 måneder, hvilket betyder, at vi også ser væsentlige stigninger på elprisen. Det sker, da markedet for el fungerer på den måde, at det er den dyreste nødvendige elproducerende enhed, der til enhver tid bestemmer prisen på al strøm, der udbydes på det internationale marked.

 

Den iøjnefaldende stigning skyldes bl.a. at efterspørgslen på naturgas har været usædvanlig høj over sommeren, da der i Norden har været mindre blæsende og mangel på regn – og det betyder, at energien skal hentes andre steder fra.

 

”Normalt vil de europæiske lande trække på store lagre med naturgas, når priserne globalt bliver glohede, og forbruget til opvarmning stiger om vinteren. Men lagrene er allerede halvtomme, fordi efterspørgslen på naturgas har været usædvanlig høj hele sommeren. Samtidig har Rusland skruet ned for leverancerne af gas til Vesteuropa,” skriver Dansk Energi på deres hjemmeside.

 

At priserne stiger, kan have stor betydning for din virksomheds udgifter. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at have fokus på en optimal styringsstrategi, der tager højde for alle betydningsfulde faktorer. Lad os hjælpe dig med at tilvejebringe jeres bedst mulige energi- og klimamæssige potentiale med en optimeret styringsstrategi, der samtidig giver et fordelagtigt udgangspunkt for at nedbringe udgifterne til elproducerende enheder og vedligehold. Vi har ligeledes energioptimerende løsninger, som ydermere kan nedbringe dit energiforbrug og mindske dine omkostninger.

 

Kontakt os og hør mere omkring dine muligheder for en optimeret energi- og styringsstrategi, eller læs mere om bl.a. vores OptiNet løsning, der nedbringer brændselsforbruget og CO2-udslippet, hvilket muliggør, at slutbrugernes varmeregning mindskes.

Reducer tabet i ledningsnettet

OptiNet indeholder en automatisk styring, der uden indgriben fra medarbejdere regulerer fremløbstemperaturen kontinuerligt ud fra en vejr- og forbrugsprognose.

Case

Læs nærmere omkring, hvordan vi har hjulpet andre virksomheder med at energioptimere.